Personporträtt

 

Pralin, Dalarnas Tidningar, 2015: När ingen annan hjälp finns

Hon har rest till oroshärdar och mött stort lidande. Åkt hem för att skriva sina reportage. Men när Magda Gad från Falun reste till Liberia i Västafrika för att skildra ebolaepidemin blev allt annorlunda.

 

Pralin, Dalarnas Tidningar, 2015: Tolerans på riktigt!

På Ungdomens hus i Falun lärde han sig att ideella krafter fungerar. Som ordförande för Reportrar utan Gränser får Jonathan Lundqvist i dag jobba med det som engagerar honom allra mest: tron på yttrandefriheten.

 

Utemagasinet nr 8, 2013: Ödmjuk överlevare

Han är friluftsexperten som vet hur man överlever i vildmarken och vilka prylar som funkar när det är skarpt läge. Efter trettio år i det militära blev Johan Skullman produktuvecklare och testledare åt några av våra största friluftsvarumärken. Men viktigaste livslärdomen är kanske ödmjukheten – inför naturens krafter och andra människors situation.

 

Utemagasinet nr 9, 2015: Med hjärtat i Sarek

Edvin Nilssons kärlek till Sareks flora och fauna har genom åren resulterat i ett stort antal böcker och filmer. Nu görs en annan film – om honom själv och vår stoltaste nationalpark. Där var han länge känd som Parkvakten, och är fortfarande känd som det som blivit hans mellannamn – Sarek.